Vielä on tilaa seurakuntamatkalle Krakovaan toukokuussa

Julkaistu: 05.01.2018

Birkenaun keskitysleirin rautatieasemaTämä matka on sinulle, jota kiinnostaa Euroopan ja juutalaisten historia!

Seurakuntamatka Krakovaan tehdään 3.-6. toukokuuta 2018. Paluulento on Helsingissä maanantain puolella 7.5.

Muistatko elokuvan Schindlerin lista? Schindlerin ansiosta yli 1100 juutalaisia pelastui holokaustilta. Tällä matkalla käymme myös Schindlerin tehdasmuseossa. Natsien suurin keskitysleiri oli Auschwitz-Birkenau. Kuvassa on monista dokumenteista tuttu Birkenaun rautatieasema, jonka kautta leirille tuotiin vankeja.

Matkalla on myös aurinkoisempia kohteita. Keväisessä Krakovassa ihastelemme upeita keskiaikaisia rakennuksia ja muita nähtävyyksiä. Myös juutalaisten historia on Krakovassa vahvasti läsnä.

Wieliczkan suolakaivokset ovat Unescon maailmanperintökohde, joka tarjoaa nähtäväksemme maanalaisia ihmeitä.

Suomea puhuvan oppaan lisäksi meitä johdattelee historiaan ja sen opetuksiin Isto Pihkala, yksi matkanjohtajista, joka toimi ennen eläkkeelle jäämistään 16 vuotta Inkerin kirkossa erilaisissa tehtävissä. - Olemmeko oppineet historiasta mitään? Miltä näyttää Euroopan tulevaisuus? Työstämme näkemäämme vielä hartaushetkissä ja varmasti myös keskusteluissa.

Matkan hinta 850 euroa sisältää Finnairin vuorolennot Helsinki-Krakova-Helsinki, majoituksen Krakovassa kolmen tähden hotellissa 2 hengen huoneessa, puolihoidon ja opastetut retket. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Toiviomatkat.

Paikkoja on rajoitetusti, joten kannattaa varata omansa nopeasti. Ota yhteyttä matkanjohtajiin: Aune-Inkeri (p. 044 7309 304) ja Håkan Björkström (p. 050 4647 227), Kokkola, sekä Liisa ja Isto Pihkala, Janakkala.