Sankarihaudat kunnostetaan Suomi 100 -projektina

Julkaistu: 03.05.2017

Ullavan sankarihautausmaa kesäasussaan. 100-vuotisen itsenäisen Suomen kunniaksi Kokkolan seurakuntayhtymän sankarihaudat saatetaan arvoiseensa kuntoon. Yhtymällä on kaikkiaan kahdeksan hautausmaata, joista kolme on kanta-Kokkolassa ja muut Lohtajalla, Kälviällä, Kaustisella ja Ullavassa.

Kokkolan seurakuntayhtymä vastaa kunnostamiseen tarvittavan materiaalin hankinnasta ja johtaa hanketta, mutta pääasiassa työ tehdään talkoilla yhdessä paikkakuntalaisten kanssa.

Sankarihaudat kunnostetaan toukokuussa Ullavassa lauantaina 6.5., Kaustisella maanantaina 8.5., Lohtajalla keskiviikkona 10.5. ja Kälviällä torstaina 11.5. Kunnostustalkoot alkavat aamuyhdeksältä.
Kanta-Kokkolassa pääasiassa hautausmaiden kausityöntekijät kunnostavat parhaillaan sankarihautoja ja muistomerkkejä.