Tulisitko oppaaksi Tiekirkkoon?

Julkaistu: 26.04.2017

Tiekirkon oppaana toimiminen on mielekäs kesäinen vapaaehtoistehtävä. Oppaita etsitään nyt Kaarlelan ja Kaustisen kirkkoon.
- Tiekirkko-oppaalla ei tarvitse olla kokemusta oppaana olemisesta, riittää kun on kiinnostunut asiasta ja haluaa kertoa kauniista kirkostamme kävijöille, sanoo Kristiina Teerikangas, joka vastaa Kaarlelan kirkon oppaiden perehdytyksestä.

Kaarlelan kirkko on Tiekirkkona 3.7.–4.8. ma–pe klo 11–16. Oppaille järjestetään koulutus kirkossa tiistaina 6. kesäkuuta.
- Koulutuksessa kerron ne asiat, jotka on hyvä kertoa kävijöille kirkosta, kirkon esineistöstä ja tauluista. Jaan materiaalia ja annan vinkkejä kirjoista ja lähteistä, joista voi itse hankkia tietoa. Tarkoitus on herättää kiinnostusta asiaan niin, että oppaaksi tuleva omatoimisesti hankkii lisää tietoa kirkosta, Teerikangas kertoo.
Perehdytyksessä annetaan myös vinkkejä opastustekniikasta, vieraiden vastaanotosta ja äänenkäytöstä.

Kaustisen kirkko on Tiekirkkona 26.6.–28.7. ma–pe klo 10–15. Päivystysringissä on ollut vuosittain 40–50 henkilöä.
- Tiekirkko-päivystäjäksi sopii kuka tahansa asiasta kiinnostunut seurakuntalainen, kertoo suntio Kari Viiperi.
- Päivystää voi yksin tai pareittain. Oleellista on, että kirkossa on joku vastaanottamassa kävijöitä ja tarpeen mukaan opastamassa ja vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin kirkon historiasta ja seurakunnan toiminnasta.
Päivystysvuoro voi olla puoli päivää tai koko päivän eli viisi tuntia.
- Suomen kielellä pärjää hyvin, festivaaliviikolla ja joskus satunnaisesti on hyvä osata myös englantia.
Kaustisella päivystäjät saavat perehdytyksen info-illassa 20. kesäkuuta, jolloin tutustutaan myös hautausmaahan.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
• Kaarlela: Kristiina Teeri-kangas, p. 050 3748 604, Sisko Sundbäck, p. 050