Suomalainen rippikoulu yhä suositumpi

Julkaistu: 12.04.2017

Kuva Jussi VierimaaRippikoulun asema osana suomalaista nuorisokulttuuria vahvistuu. Valtakunnallinen tavoittavuus nousi 85,9 prosenttiin vuonna 2016 edellisvuoden 83,5 prosentista.

Missään muussa Euroopan maassa rippikoulu ei ole yhtä suosittu ja osallistumisprosentti yhtä korkea. Norjassa noin kaksi kolmesta käy rippikoulun, Ruotsissa vähemmän kuin joka kolmas. Näissä maissa suurin osa rippikoululaisista on tyttöjä. Suomessa rippikoulu on yhtä suosittu tyttöjen ja poikien keskuudessa.

Nuorelle ripari on vahva yhteisöllinen kokemus, joka lujittaa nuoren itsetuntoa, kertoo kirkon kasvatuksen ja perheasioiden vs. johtaja Jarmo Kokkonen Kirkko-hallituksesta.
- Yhdessä hiljaa oleminen, monipuolinen rukouselämä ja yhdessä tehdyt hartaudet ovat monelle nuorelle ainutlaatuisia kokemuksia. (KT)