Lennart Segerstråle -taidekokoelma

Kokkolan seurakuntakeskuksessa on ainutlaatuinen Lennart Segerstrålen (1892-1975) sakraalitaiteen kokoelma.

Lennart Segerstråle -taidekokoelma sijoittui Kokkolan seurakuntakeskukseen taiteilijan syntymän 100-vuotisjuhlavuotena. Sen jälkeen kokoelma on vielä kasvanut useilla teoksilla, ja se käsittää nykyisellään yli 50 maalausta.

Hengellinen herääminen vaikutti taiteilijan aihevalintoihin

Taiteilijaprofessori Lennart Segerstråle tunnettiin alkujaan lintumaalarina. Sittemmin hän suuntautui kohti monumentaalitaidetta. Hän opiskeli monia vaativia taiteen tekniikoita kuten freskomaalausta ja sovelsi niitä myöhemmin suurikokoisissa töissään.

Porvoolaisen Lennart Segerstrålen ensimmäiset kirkolliset toimeksiannot 1920-luvulla olivat lasimaalauksia. Kirkkotaiteesta tulikin hänen laajan tuotantonsa näkyvin osa.

Lennart Segerstråle koki ennen sotavuosia hengellisen heräämisen. Raamatun sanomasta ja kristillisestä uskosta tuli hänen taideteostensa keskeisiä aiheita.

Kokkolan seurakuntakeskuksen kokoelmassa on Lennart Segerstrålen
suurten teosten luonnoksia ja valmistelevia töitä. Niiden kautta välittyy sävykäs kuva taiteilijan laajasta tuotannosta ja hänen inspiraationsa lähteestä.

Lennart Segerstråle oli aktiivi kuuden vuosikymmenen ajan, jolloin hän sai näyttävästi tuoda esille osaamisensa koko laajan skaalan.

Tutustumiskierrokset

Kokkolan seurakuntayhtymä järjestää opastetun tutustumiskierroksen Lennart Segerstråle -taidekokoelmaan kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä.

Myös kokoelmasta kiinnostuneille ryhmille pyritään järjestämään opastus. Yhteyshenkilönä toimii Kristina Holm.

Holm Kristina

Henkilöstöpäällikkö - Personalchef
Karleby kyrkliga samfällighet , Kokkolan seurakuntayhtymä
Taloustoimisto

Segerstrålen Vapahtaja

Lennart Segerstrålen öljymaalaus Vapahtaja vuodelta 1969 on yksi taidekokoelman tauluista.