Kirjoittajat

Ritva Göös

Olen Kokkolan suomalaisen seurakunnan johtava kanttori. Muusikkona urkumusiikki on aina ollut lähellä sydäntäni, mutta laulaminen ja kuorojen johtaminen ovat työvuosien karttuessa tulleet urkumusiikin ohella tärkeiksi musiikin tekemisen muodoiksi. Johtavan kanttorin työssä täytyy viihtyä myös tietokoneen äärellä, ja kirjoittajan taitojani olen hionut erilaisten tiedotteiden, vuosikertomusten ja pöytäkirjojen laatimisessa. Olen saanut olla mukana Kokkolan kirkon Åkerman & Lund -urkujen hankintaprojektissa ja nyt historiallisten Normann-urkujen pelastamisoperaatiossa. Tämä aihe luotaa kauas Kokkolan historiaan, ja blogeissani tulen kirjoittamaan ainakin tässä vaiheessa viimeksi mainitusta urkuhankkeesta.

Historialliset urut - Normann-urkujen nimikkopillikampanja

25.2.2016

Kokkolassa on aikoinaan tehty mielenkiintoisia ratkaisuja kun on huomattu, että kirkkoon tarvitaan urut. 1600-luvun lopulla porvarit päättivät hankkia urut ja lahjoittivat varat urkuja varten.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Historialliset urut - Normann-urkuprojekti etenee

24.8.2015

Kokkolan seurakuntayhtymän historialliset Normann-urut saataneen ennen pitkää soimaan. Hankkeen urakkasopimus on nyt allekirjoitettu, ja urkujen osat ovat pääosin matkanneet Urkurakentamo Martti Porthanin urkutehtaan suojiin. Urkujen restauroimisen tulevat tekemään yhteistyössä virolainen urkujen rakentaja Olev Kents ja Urkurakentamo Martti Porthan Tervakoskelta. Tavoitteena on, että urut olisivat valmiit maaliskuussa 2017. Urkujen sijoituspaikaksi tulee Marian siunauskappeli, jossa urut palvelevat sitten kaikkia kaupunkilaisia.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget