Kirjoittajat

Minna Varila

Olen nuorisotyönohjaaja Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa. Työkseni järjestän seurakunnan toimintaa alakoululaisille, vedän rippikoululeirejä ja toteutan kaikenlaista nuorten toimintaa.

Vapaaehtoisena – Ihmisenä ihmiselle taustoihin katsomatta

13.12.2018

Tässä blogissa on haastateltavana Laura Karvonen, kokkolalaislähtöinen nuori nainen, joka etsi paikkaansa ihmisten auttamisessa vapaaehtoistyo.fi-sivun kautta juuri joulun alla.

Vapaaehtoisena - Terveisiä piruntorjuntajoukoista

26.9.2018

Haastattelin kahta vähän epätyypillistä vapaaehtoista. Molemmat ovat tällä hetkellä armeijassa - Teemu varusmiespappina ja Ossi partionjohtajakurssilla. Seurakunnan isosena toimimisesta on ollut hyötyä niissäkin hommissa.

Vapaaehtoisena – Itse apua saanut haluaa itsekin auttaa muita

25.5.2018

Päivi Törmänen on 50-vuotias monen sortin vapaaehtoinen Kälviältä. Hän oli mukana auttamassa ensimmäisten joukossa rivitalopalossa kotinsa menettäneitä. Tämä blogikirjoitus kertoo yhden ihmisen suuresta auttamisen tahdosta ja siitä, mistä se kumpuaa. Jää hetkeksi lukemaan ja miettimään: joku tarvitsee sinua ja minua jossakin. Ei ehkä tänään tai huomenna, mutta joku päivä. Ja kun se tilanne tulee, olemmeko valmiita auttamaan?

Vapaaehtoisena – Miesväen merkitys

25.7.2016

Miten nainen oikeastaan selviäisikään ilman miehiä tässä maailmassa? No, moni nainen varmasti selviää arjen pienistä teknisistä vastoinkäymisistä omalla näppäryydellään, mutta minä en kuulu niihin naisiin.

Vapaaehtoisena - Erilaisina

17.3.2016

Seurakunnassamme oli tällä viikolla työelämään tutustumisviikolla kahdeksasluokkalainen Taru Virkkala. Olemme koko viikon keskustelleet ihmisten erilaisuudesta ja siitä, kuinka omilla valinnoillaan voimme tukea toisten elämää... tai murjoa sitä. Päätin haastatella Tarua hänen omasta elämästään ja ajatuksistaan.

Vapaaehtoisena - Pietarissa

19.10.2015

Keskiviikko

Astun lähes täyteen bussiin. 29 vapaaehtoista on aloittanut pitkän matkan kohti Pietaria. Esittäytymiskierroksella selviää saman tien, että nämä ihmiset tekevät työtään täydestä sydämestä. Mukana on kaiken alan ihmisiä, joita yhdistää yksi rakkaus: Rakkaus Pietarin katulapsia kohtaan. Mukana on myös muutama Kokkolan rovastikunnan kasvatustyöntekijä, joille matka on myös näkökulma omaan työhön. Me täällä Suomessa teemme työtä täydessä yltäkylläisyydessä verrattuna moneen muuhun maailman kolkkaan. Teemme työtä lasten ja nuorten parissa, joilla tuntuu olevan kaikkea, ainakin aineellisesti.

Sydämen projekti - Varhaisnuorten yllätys

6.10.2014

Keväällä istuimme lastenohjaajien Katjan ja Eilan kanssa saman pöydän ääreen suunnittelemaan kesän varhaisnuortenleirejä. Mietimme, mitä aiheita leirit pitäisivät sisällään ja millaista työskentelyä, askartelua ja muuta sellaista järjestäisimme.

Sydämen projekti - poikakoti

15.8.2014

Papin loistava idea

Auto kääntyy kaupungin vilkkailta kaduilta syrjäisemmälle sivutielle. Kuoppainen ja loskainen tie vie mäkeä ylös. Molemmin puolen katua on autoja parkissa, ja kuoppia väestellessä kuskin täytyy olla tarkkana, ettei pimeässä kolhi niitä. Tien varressa on vieri vieressä taloja, joiden valot ovat auton valojen lisäksi ainoat tällä tiellä. Kello on jo noin yhdeksän illalla, mutta silti olemme menossa kyläilemään. Koulukodille.

Sydämen projekti - koteja

13.6.2014

Kuin kotona

Kun laskeuduimme Iasin kaupunkiin, oli ystäväni erään ystävänsä kanssa meitä vastassa. Tuli mieleeni, että maassa varmaan oli tärkeää olla vastaanottokomitea paikalla ja se tuntui todella mukavalta.

Sydämen projekti - Romania-projektin synty

16.5.2014

Rakkaus Romaniaan

Katsellessani nyt kuvia Romanian matkalta ja nähdessäni tuttuja hymyileviä kasvoja omillekin kasvoilleni nousee hymy. Samassa muistan romanialaisen ystäväni sedän yritykset kommunikoida romaniaksi kanssamme, kun ainoat osaamansa sanat englanniksi olivat "I love you, I love you!" Silläkin pärjättiin. Eikä hänen eikä kenenkään muunkaan olisi siellä edes tarvinnut osata sanoa noita sanoja meille ymmärrettävällä kielellä. Rakkaus meitä kohtaan paistoi jokaisesta hetkestä.