Kirjoittajat

Frida Laakso

Jag arbetar som diakoniarbetare och ungdomsarbetsledare sedan februari 2017. Jag trivs med både äldre och yngre människor, vilket gör att kombinationen av diakoni och ungdomsarbete passar mig utmärkt. Jag är hemma från Nedervetil, och bor fortfarande där tillsammans med min man. Församlingslivet, speciellt mina två arbetsområden kommer att vara i fokus för blogginläggen.

Min första sommar som diakon/ungdomsledare

15.9.2017

Jag har nu arbetat som både diakoniarbetare och ungdomsarbetsledare i sex månader, och under den här tiden har jag fått uppleva mycket. När jag tänker tillbaka på min tid som anställd är det speciellt sommaren som fastnar i mitt minne.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Jobb i församlingen - både en välsignelse och en utmaning

18.5.2017

Jag har arbetat inom Karleby svenska församling sedan 1 februari 2017. I dagens läge är det 3 ½ månader. Jag är uppvuxen i Nedervetil och har efter studierna vetat att jag vill komma tillbaka till mina hemtrakter och till mig egen stad, Karleby. Min studiestad Åbo är vacker och jag trivdes bra, men när jag går längs gatorna i Karleby känner jag mig hemma.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget