Kirjoittajat

Aune-Inkeri Björkström

Olen Kokkolan seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö. Aiemmin olen toiminut tiedottajana, toimittajana, kielenkääntäjänä, opettajana, sihteerinä... Työtehtävästä riippumatta olen siis aina ollut "kielityöläinen". Kielet - varsinkin heprea - ovat myös harrastukseni. Bloggaan Viestinnän vinkkeli -otsikon alla erilaisista elämän ilmiöistä, joihin törmään arjessa, vapaa-aikana ja seurakunnassa.

Paastonaikana Via Dolorosalla

12.4.2017

Käykäämme nyt Jerusalemiin ja yhdessä paastotkaamme ja Jeesusta kärsimystiellänsä nyt nöyrästi seuratkaamme.
Laulu retkibussissamme sävähdyttää. On paastonaika, ja olemme oikeasti nousemassa ylös Jerusalemiin. Nyt jos koskaan pitäisi olla helppoa eläytyä Jeesuksen kärsimystiehen.

Kirkolliset-suomi sanakirja

9.11.2016

Saatko tolkkua seurakunnan viikkoilmoituksesta? Tunnetko käsitteet ja lyhenteet? Tiedätkö mikä on viikkomessu? Solu? Rovastikunta? Reformaatio? Erotatko kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet toisistaan?

Mobiilikäyttäjäkin tykkää uusista nettisivuista

8.6.2016

Tervetuloa uusille nettisivuille! Onnea erityisesti sinulle, joka luet näitä älypuhelimella. Nyt skaalaus toimii, eikö totta?

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Mitä se toimittaa?

9.2.2016

- Tulemme mielellämme tutustumaan toimituksiin, sanoi pappi toimittajille.
Puolen sekunnin ajan löi päässäni tyhjää. Presiis saman voisi toimittaja sanoa papille!

Viestinnän vinkkeli - Kiitollisin mielin kesään

2.7.2015

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla kiitollinen?
Paastonaikana mietin hyviä syitä olla katkera. Vastapainoksi näin kukkeimman kesän aikaan sopinee pohtia kiitollisuuden aiheita.

Viestinnän vinkkeli - Kirkkopäivillä, 250.000 muun kanssa

11.6.2015

Terveisiä Saksan evankelisilta kirkkopäiviltä Stuttgartista! Viisipäiväiset Kirkkopäivät olivat ensikertalaiselle elämys. Keskiviikko ja sunnuntai tosin olivat matkapäiviä, mutta torstaista lauantaihin palloilin paikan päällä.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Ohjaajan opissa

21.5.2015

Oletko nähnyt Miekkailijan? Sen Klaus Härön uusimman elokuvan. Kävin katsomassa sen. Harmi kyllä elokuva pyöri Kokkolassa vain muutaman viikon.

Viestinnän vinkkeli - Katkeransuloista

5.3.2015

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla katkera?
Näin paastonaikana se(kin) sopinee itsetutkistelun aiheeksi?
Tulosta vaikka tämä kirjoitus ja ruksaa alla olevasta listasta sinuun sopivat kohdat.

Viestinnän vinkkeli - Lauluaarteita ammennettaviksi

19.9.2014

Minkä hengellisen laulun sinä opit ensimmäisenä?
Minun lapsuudenkodissani laulettiin iltavirtenä ensimmäinen säkeistö Siionin virrestä Tuon tästä päivästä kiitoksen Sulle. Isä aloitti bassoäänellään mollivoittoisen virren, jossa syntinen ihminen on pienellä paikalla Jumalansa edessä, illasta iltaan anteeksiantamusta anoen.

Viestinnän vinkkeli - Äidinkieli tulee kohti

3.7.2014

Mikään ei ole niin vanha kuin eilisen Hesari. Sanonta tuli mieleeni, kun olen heinäkuun hiljaisina päivinä selannut työpöydälle kertyneitä vanhoja sanomalehtiä, tosin lähinnä paikallisia. Silmien ohitse on vilahdellut kauppojen tarjouksia, työpaikkailmoituksia, mainoksia, urheiluselostuksia - kaikki vanhentuneita.