Kirjoittajat

Anna-Riitta Sulander

Asun Kokkolassa mieheni ja pienen tyttäremme kanssa. Olen matkailumaantiedettä (FM) opiskellut kotiäiti. Kirjoitan tässä blogissa Rohkea äiti -teemalla vanhemmuudesta ja kotiäidin arjesta pienen vauvan kanssa. Äitinä haluan kasvaa rohkeaksi: kohdata rohkeasti yllättävät tilanteet ja uudet ihmiset, joita elämä lapsen kanssa tuo tullessaan. Haluan olla rohkeasti sillä paikalla, mihin Jumala on minut johdattanut.

Rohkea äiti – Vähän glamouria tännekin, kiitos

11.9.2017

Lukemattomat tyylikkäät blogit, viimeistellyt instagram-kuvat ja elämän mahtavauuta hehkuttavat facebook-päivitykset ruokkivat ihmisten kyltymätöntä täydellisyyden kaipuuta.

Rohkea äiti – Sinä olet kaunis kruunu

24.5.2017

Yhtenä päivänä minä ja tyttäreni (1 v 5 kk) olimme kahdestaan keittiössä. Hän istui ruokapöydän tuolilla, joka oli nostettu tiskipöydän kohdalle. Hän oli ollut innokas tiskausapuri ja istuskeli nyt hihat märkänä tuolilla. Olin hänen edessään kyykyssä, jotta saimme olla aivan kasvotusten. Juttelin hänelle niitä näitä, ja välillä hän vastaili jutusteluuni omalla elekielellään, äänteillä ja muutamilla haparoivilla sanoilla.

Rohkea äiti - Palvelutyössä

16.4.2017

Äitinä (ja myös isänä) oleminen on aina palvelutehtävä. Äitinä koen joutuneeni lukemattomia kertoja oman mukavuusvyöhykkeeni ulkopuolelle ja voittamaan mukavuudenhaluni vain sen takia, että se on lapseni etu.

Rohkea äiti – Lapsi kasvattaa

4.12.2016

Niin se vuosi sitten vierähti ja saan nyt olla onnellinen 1-vuotiaan tytöntyllerön äiti. Puheet siitä, että vauvavuosi menee nopeasti, ovat osoittautuneet todeksi, sillä nopeasti se tosiaan meni. Vuoteen on mahtunut paljon uuden opettelua ja tuntemattomien asioiden edessä tuskastelua, lapsen kasvun ja kehityksen ihmettelyä sekä paljon ihastusta pienestä ihmeestä.

Rohkea äiti - Taas liikkeellä

21.11.2016

Liikunta on yksi avain hyvään ja terveelliseen elämään. Kotiäidin elämässä se voi tarjota myös erittäin tervetullutta omaa aikaa ja olla äidin ikioma henkireikä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Rohkea äiti - Hei, oletko väsynyt äiti?

20.6.2016

Olin nyt kesäkuussa ylioppilasjuhlissa ja siellä tapasin pitkästä aikaa erään ystävän. Perinteisen ”Hei, mitä kuuluu” -aloituksen sijaan hän yllätti minut. Hän kysyikin: ”Hei, oletko väsynyt äiti?”

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Rohkea äiti – Vauva on ihminen

29.4.2016

Seuraan muutamaa blogia, joista yksi on Irene Naakan pitämä Mutsie-blogi. Blogin kirjoittaja on yhden lapsen äiti ja hän kertoo blogissaan vauva-arjesta kahdeksan kuukauden ikäisen tyttären kanssa.

Rohkea äiti - Sama levy soi ja soi

21.4.2016

Meidän kaikki päivämme ovat suhteellisen samanlaisia riippumatta siitä onko arki vai pyhä. Ajoittain jopa yksitoikkoisen samanlaisia. Herätään, ollaan valveilla, puetaan, nukutaan, riisutaan, leikitään, syödään, vaihdetaan vaippaa, tehdään kotitöitä. Samat vaiheet seuraavat toisiaan suurin piirtein samassa järjestyksessä aina uudestaan ja uudestaan. Sama levy soi ja soi.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Rohkea äiti - Pettääkö ruokahuolto?

4.4.2016

Vauva-arjen keskellä sellainen yksinkertainen asia kuin ruuanlaittaminen on tuottanut viime aikoina suurta tuskaa. Tai jos ei nyt sentään ihan tuskaa, niin ainakin suurta päänvaivaa.

Rohkea äiti

22.3.2016

Maailma on blogeja pullollaan, mutta ehkä mukaan mahtuu vielä tämä yksi. Olen 26-vuotias Jeesukseen uskova nuori nainen, yhden miehen vaimo ja yhden lapsen äiti. Menimme mieheni kanssa naimisiin kesällä 2014, ja äidiksi tulin viime vuoden marraskuussa, kun tyttäremme syntyi tähän maailmaan. Koulutukseltani olen matkailumaantieteilijä (FM).