Kirjoittajat

Aila Viiperi

Olen Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijä. Tehtäviini kuuluu muun muassa työ kehitysvammaisten parissa. Järjestin työtovereideni kanssa valtakunnallisen Kehitysvammaisten kirkkopyhän Kokkolassa 22.9.2013. Kirkkopyhän aiheena oli Minä näen sinut. Blogeissani kerron, kuinka juhlajärjestelyt etenivät, siihen liittyvistä mietteistä ja tuntemuksista sekä laajemminkin työstäni ja elämästäni.

Yhteisvastuun aika

8.2.2017

Olemme kasvaneet auttamisen ja lähimmäisenrakkauden yhteiskunnassa. Kun apua tarvitaan, sitä annetaan. Tästä yhtenä osoituksena on kirkon diakonian suurkeräys, Yhteisvastuukeräys. Vuodesta 1950 lähtien keräys on paitsi tuonut apua erilaiseen hätään myös nostanut esiin uusia avuntarvitsijaryhmiä.

Minä näen sinut - En unohda

27.2.2014

Kokkolassa vietetystä valtakunnallisesta kehitysvammaisten kirkkopyhästä on kulunut viisi kuukautta.  Aika on tarjonnut mahdollisuuden tarkastella juhlan merkitystä. Sama ilo sekä yhdessä tekemisen ja yhteenkuuluvuuden tunne, mikä vallitsi juhlapäivänä, jatkuu. Usein tavatessa muistelemme syyskuiseen päivään.

Minä näen sinut - Katajaista

28.8.2013

Leiripäivän aikana eräässä ohjelmaosiossa mietimme vastausta kysymykseen "Mikä on lempipuusi?" Koivu, pihlaja, kuusi ja mänty saivat suosiota eniten.  Olin tuossa joukossa ainut, jonka lempipuu on kataja.  Aiheeseen johdatellut  työntekijä jatkoi:  "Olet sellainen kuin sielunpuusi", ja hän luki, mitä suosikkipuumme kertoo meistä.

Minä näen sinut - Valmisteluja

28.7.2013

Kesäaika on erilaisten perhejuhlien aikaa.  Olen saanut olla järjestämässä yhdessä sisarusteni kanssa sekä merkkipäivä- että rippijuhlaa. Juhlat olivat eriluonteisia, mutta valmisteluiden osalta niissä löytyi runsaasti yhteneväisyyksiä. Vaikka laadimme suunnitelmia hyvissä ajoin, juhlia edeltävät päivät muodostuivat kiireisiksi. Joitakin valmistelutehtävistä ei vain voinut tehdä aikaisemmin.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Minä näen sinut – Matkalla

22.1.2013

Joka toinen maanantai-ilta kokoontuu KEVA-kerho Koivuristissä.  Kerho on seurakunnan ryhmä eri-ikäisille  kehitysvammaisille.
Kun olen kerännyt palautetta kerhon luonteesta, sen hyvistä ja huonoista puolista, vastaukset ovat olleet samansisältöisiä.  Tärkeitä asioita ovat ystävät, joiden kanssa olla yhdessä sekä se, että kerhossa puhutaan Jeesuksesta.  Toiveina ovat  keskustelujen ohella askartelut.  Kerhokerrasta halutaan jokin muisto kotiin vietäväksi.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Minä näen sinut - Saavu

17.10.2012

Millainen on toiveidesi kirkko? Tähän kysymykseen saa monenlaisia vastauksia. Vastauksissa korostuvat kirkon sanoman selkeys, osallistumismahdollisuus sekä tunne hyväksytyksi tulemisesta. Toiveiden kirkossa ilosanoma Jeesuksesta on esillä puheissa ja lauluissa. Toiveiden kirkossa on jokaisen hyvä olla.

Minä näen sinut - Turvassa

26.9.2012

"Hiljaa hyvä tulee" tai "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", sanotaan.  Toivon, että sanonnat toteutuvat.  Yli vuoden ajan olemme työryhmässä miettineet, keskustelleet ja suunnitelleet ensi vuoden syyskuussa olevaa valtakunnallista kehitysvammaisten kirkkopyhää.

Olen kiitollinen seurakuntaneuvostolle, joka antoi myönteisen päätöksen Kokkolan suomalaiselle seurakunnalle toimia juhlan isäntäseurakuntana. Erityisen iloinen olen päätöksestä kaikenikäisten kehitysvammaisten ystävien puolesta. Myös heille avautuu mahdollisuus olla toteuttamassa juhlaamme - ei vain osallistujina, vaan toimijoina eri tehtävissä.

Kommentoi | 5 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget