Historialliset urut - Normann-urkuprojekti etenee

24.8.2015

Kokkolan seurakuntayhtymän historialliset Normann-urut saataneen ennen pitkää soimaan. Hankkeen urakkasopimus on nyt allekirjoitettu, ja urkujen osat ovat pääosin matkanneet Urkurakentamo Martti Porthanin urkutehtaan suojiin. Urkujen restauroimisen tulevat tekemään yhteistyössä virolainen urkujen rakentaja Olev Kents ja Urkurakentamo Martti Porthan Tervakoskelta. Tavoitteena on, että urut olisivat valmiit maaliskuussa 2017. Urkujen sijoituspaikaksi tulee Marian siunauskappeli, jossa urut palvelevat sitten kaikkia kaupunkilaisia.

Viestinnän vinkkeli - Kiitollisin mielin kesään

2.7.2015

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla kiitollinen?
Paastonaikana mietin hyviä syitä olla katkera. Vastapainoksi näin kukkeimman kesän aikaan sopinee pohtia kiitollisuuden aiheita.

Viestinnän vinkkeli - Kirkkopäivillä, 250.000 muun kanssa

11.6.2015

Terveisiä Saksan evankelisilta kirkkopäiviltä Stuttgartista! Viisipäiväiset Kirkkopäivät olivat ensikertalaiselle elämys. Keskiviikko ja sunnuntai tosin olivat matkapäiviä, mutta torstaista lauantaihin palloilin paikan päällä.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Kukapa pyytäisi?

26.5.2015

"Kun kukaan ei ole pyytänyt", oli yllättävän monen kyselyyn osallistuneen vastaus, kun kysyttiin miksi juuri hän ei toimi vapaaehtoistyössä. Itse asiassa reilusti yli puolet vastaajista kertoi syyksi sen, että kukaan ei ole pyytänyt mukaan ja osoittanut paikkaa vapaaehtoistyössä.

Viestinnän vinkkeli - Ohjaajan opissa

21.5.2015

Oletko nähnyt Miekkailijan? Sen Klaus Härön uusimman elokuvan. Kävin katsomassa sen. Harmi kyllä elokuva pyöri Kokkolassa vain muutaman viikon.

Vapaaehtoisena - Kuunnellen

12.5.2015

Tämän kertaisen blogin aihe liittyy kuuntelemiseen ja kohtaamiseen. Ei ole kyse siis jostain tietystä vapaaehtoistoiminnan muodosta, vaan toinen toistemme kohtaamisesta arjessa. Juuri näissä tapaamisissa, lyhyissä tai pitemmissä, suunnitelluissa tai sattumanvaraisissa kohtaamisissa voi tapahtua paljon. Ne voivat antavat voimaa ja iloa tai pahimmassa tapauksessa uuvuttavat entisestään.

Vapaaehtoisena - Katulähetyksessä

14.4.2015

Kokkolan seurakuntayhtymän alueella on jo viiden vuoden ajan tehty päihde-, kriminaali- ja katulähetystyötä suurella sydämellä. Päihdeongelmat ovat moninaistuneet ja vankilakierteeseen voidaan joutua yhä aiemmin. Yksinäisyys on lisääntynyt ja syrjäytyminen voi tapahtua milloin vaan, jos elämä jostain syystä järkkyy eikä tukea ole tarjolla.

Vapaaehtoisena - Vapaaehtoistyön arkea ja juhlaa

14.4.2015

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta jääkäreiden lähdöstä Saksaan saamaan sotilaskoulutusta. He edustivat eri yhteiskuntaluokkia ja koulutustaustoja kansasta. Yhtä monta kuin oli lähtijöitä, oli vakaumusta, innostusta, haluja ja toiveita. Tärkeimpänä asiana oli Suomen vapauttaminen, yhteiskuntajärjestelmän ja uskonnon turvaaminen. Usko parempaan tulevaisuuteen, veljeyteen ja yhteiseen tehtävään innoitti heitä.

Pääsiäistä ja vähän muutakin

13.4.2015

Huomasin, että minun olisi täytynyt kirjoittaa blogikirjoitus jo maaliskuuksi - taasen kävi niin, että koulukiireet ja stressi yllättivät. Tämä johti siihen, että minun oli pakko lykätä blogikirjoituksen tekeminen pääsiäisloman ja sen jälkeisten päivien projektiksi.

Viestinnän vinkkeli - Katkeransuloista

5.3.2015

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla katkera?
Näin paastonaikana se(kin) sopinee itsetutkistelun aiheeksi?
Tulosta vaikka tämä kirjoitus ja ruksaa alla olevasta listasta sinuun sopivat kohdat.