Vapaaehtoisena Donkkis-illoissa

19.3.2019 | Maija Kupsala

- Lasten kanssa puuhastelu on välitöntä. He ovat vilpittömiä, ja palaute tulee heti, kertoo lohtajalainen Donkkiksen rastivahtina toimiva Tuomo Ojala.
Hän on tässä blogikirjoituksessa haastateltavana.

Tuomo OjalaKuka olet ja mistä tulet?

Olen Tuomo Ojala ja tulen Lohtajan Sorrosta.

Millaisessa vapaaehtoistoiminnassa olet mukana?

Olen lähtenyt mukaan seurakunnan Donkkis-iltoihin, joita Lohtajan seurakunnassa järjestetään Marinkaisten rukoushuoneella, Alaviirteen koululla ja Seurakulmassa.
Donkkis on alakouluikäisille suunnattu toiminnallinen ilta tai kerho, joka sisältää raamattuopetusta, leikkimielisiä kilpailuja ja nyyttärit.
Itse toimin erilaisilla toimintapisteillä eli rasteilla rastivahtina. Toimintarasti voivat olla esimerkiksi jokin liikunnallinen tehtävä, jonka suorittamiseen ohjaan lapsia, ja he saavat rastipisteen sen tehtyään. Jotkin rasteista sisältävät leikkiä ja toiset taas kilpailua, joista voidaan jakaa palkinnot parhaiten sijoittuneille.

Mikä lähtemään mukaan tällaiseen toimintaan?

Seurakunnan nuorisotyönohjaaja kysyi partiolippukunta Teiskuveljiltä, lähtisivätkö he mukaan tällaiseen toimintaan. Toimin lippukunnassa ja otin haasteen vastaan. Viihdyn itse lasten kanssa ja ajattelin, että mikä ettei. Olen ollut nyt mukana pari vuotta.

Mikä sinua innostaa tässä vapaaehtoistyössä?

Lasten kanssa puuhastelu on välitöntä, kuten näissä Donkkis-illoissa ja partiossa. Lapset ovat vilpittömiä, ja palaute tulee heti. Se tuntuu mukavalta.

Kenelle suosittelisit vapaaehtoistyötä?

Tällainen vapaaehtoistyö, jota minä teen sopii sellaisille, jotka haluavat olla tekemisissä ihmisten kanssa. Donkkis-illoissa vapaaehtoistyö voi olla jatkuvaa tai kertaluontoista eli voi osallistua sen mukaan, miten oma elämä antaa myöten.

Kiitos Tuomo hienosta panoksestasi Lohtajan lapsi- ja nuorisotyössä!

Jos sinä kiinnostuit osallistumaan esimerkiksi Donkkis-iltoihin tai kerhoihin vetäjänä tai vierailijana, niin ota yhteyttä oman seurakuntasi nuorisotyönohjaajaan.

Ei kommentteja "Vapaaehtoisena Donkkis-illoissa"

Kommentoi "Vapaaehtoisena Donkkis-illoissa"