Vapaaehtoisena - Nuorilla on halu tehdä hyvää

30.3.2017 | Heli Järvi

Työpäiväni alkoi jälleen puhelimen kilinällä. Viestiääni kertoi, että minua oli tavoiteltu.
”Hei oisko mahollista päästä töihin sinne Kokkola-gospeliin?, luki nuoren kysymys hymiöin koristeltuna.
Nuori sai viestiinsä lyhyen ja ytimekkään vastauksen: ”Kyllä vain!”

Ei tarvittu kuin yksi ilmoitus Facebookissa ja viesti vapaaehtoistyön mahdollisuudesta Kokkola-gospelin järjestelyissä lähti kiirimään. Kokkola-gospelia vietettiin tänä vuonna perjantaina 17. maaliskuuta.

Toinen toisensa jälkeen nuoret ilmoittautuivat mukaan, ja iloisen tarmokas vapaaehtoisten joukko alkoi muotoutua. Osa oli ilmoittautunut mukaan yhteisen tapahtuman rakentamiseen jo hyvissä ajoin, toiset ihan viime hetkillä. Osa lähtivät mukaan ystävän rohkaisemana, toiset jo vuosia vapaaehtoisina toimineina.
Kaikilla oli kuitenkin sama syy - halu rakentaa jotain yhteistä, laittaa lahjansa likoon ja saada vaihtokaupassa hyvää mieltä itselleen.

Jo useana vuonna nuoret ovat olleet merkittävässä osassa vuotuisen Kokkola-gospelin järjestämisessä. Eikä tämä yhdestoista kertakaan ollut siltä osin erilainen.
Vapaaehtoistehtäviä oli tarjolla monenlaisia: Nuoret ovat jakaneet mainoksia, toimineet lipunmyyjinä, iltapala ja gospelkahvila-vastaavina sekä juontajina, esilaulajina, somettajina, messun esilaulajina, tekstinlukijoina ja olleet mukana esirukouksen toteuttamisessa.
Iloitsenkin jokaisesta nuoresta, joka tarjoutuu lahjoittamaan omaa aikaansa, energiaansa ja osaamistaan yhteisen tapahtuman onnistumisen eteen. Jokaiselle löytyy kyllä paikka ja tehtävä!

Nuorilla on halu tehdä hyvää. Meidän aikuisten on osattava katsoa työtämme ja tehtäviämme niin, että näemme ne mahdollisuudet, joissa nuori voi turvallisessa ympäristössä kokeilla vapaaehtoisuuden siipiä.
Seurakunta, jos mikä, tulisi olla juuri sellainen paikka.

Nuoret seurakuntalaisina -kehittämisasiakirjassa (2012) mietitään, entä jos….
… kirkko tarjoaisi mahdollisuuksia myös satunnaiseen palveluun ja vapaaehtoistoimintaan niille, jotka haluavat toimia lyhytkestoisesti ja omista, eri tavoin rajallisista mahdollisuuksista käsin.
… löytyisi sellainen työnäky, jossa olisi tilaa kaikenlaisille nuorille olla ja toimia seurakunnassa. Vieläpä niin, ettei työntekijä halua muuttaa nuorta tietynlaiseksi?
… uudenlaisen toiminnan mahdollistamiseksi jätettäisiin jotain vanhaa pois? Löytyykö rohkeutta?
(Nuoret seurakuntalaisina kehittämisasiakirja 2012)

Ei kommentteja "Vapaaehtoisena - Nuorilla on halu tehdä hyvää"

Kommentoi "Vapaaehtoisena - Nuorilla on halu tehdä hyvää"