Kuorolaisen kynästä – Itsensä haastamisesta

20.2.2017

Minä pidän haasteista. Tämän olen todennut niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Turhaudun nopeasti, ellen keksi uusia tapoja haastaa itseäni. En tarkoita mitään extremeä, vaan enemmänkin minua ajaa eteenpäin suunnaton oppimisen ja kehittymisen halu.

Vapaaehtoisena - Diakoniatyön Katulähetyksessä

9.2.2017

Toimiminen yhtenä vapaaehtoisena Katulähetyksessä merkitsee ensisijaisesti rinnalla ja vierellä kulkemista. Vapaaehtoinen on tarvittaessa käytettävissä: kuuntelee, tukee, neuvookin elämän eri alueilla.

Yhteisvastuun aika

8.2.2017

Olemme kasvaneet auttamisen ja lähimmäisenrakkauden yhteiskunnassa. Kun apua tarvitaan, sitä annetaan. Tästä yhtenä osoituksena on kirkon diakonian suurkeräys, Yhteisvastuukeräys. Vuodesta 1950 lähtien keräys on paitsi tuonut apua erilaiseen hätään myös nostanut esiin uusia avuntarvitsijaryhmiä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Yhdessä – armo on yhteistä matkantekoa

2.2.2017

Mitä ajattelit vuoden vaihtuessa? Eihän uusi vuosi välttämättä tuo muutosta entiseen, uuden edessä voi olla mihin aikaan vuodesta vaan. Mutta näin alkuvuodesta voisi olla oiva tilaisuus muuttaa itsessään ja elämässään jotakin sellaista, mikä ei toimi.

Improvisation

30.1.2017

I musiken används ofta improvisationer. Någon skapar i stunden musik genom att spela helt oförberett. Det händer att den som skall spela får temat strax före konserten eller mitt under en konsert. Resultatet blir ofta spännande. Men lika givande är det att ta del av en improvisation som är förberedd; där det finns en idé, en tanke bakom.

Att se i bilder

24.1.2017

I vår orgelförening Karlebynejdens Orgelvänner rf har vår styrelsemedlem, arkitekten Heikki Polso tagit fram en ny logo till vår förening.
Han har låtit oss ta del av själva processen och det har varit fascinerande att både se och läsa resonemanget som ledde fram till vår nya fina logo.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena kirkossa – palvellen vai palveltavana

7.12.2016

Muistan hyvin keskustelun, jonka kävin rovasti Mikko Himangan kanssa. Asia koski kirkon tulevaisuutta. Oli jälleen kerran tilanne, josta media totesi kirkon olevan kriisissä. Himanka muisteli hyvin rauhallisena ensimmäisiä papppisvuosiaan Kokkolassa. Hän kertoi, miten jumalanpalveluksiin osallistuminen oli niin vähäistä, että kaupungin kirkoon saapui sunnuntaisin sanankuuloon vain muutama henkilö.

Vierailu Tansaniaan - Turistina Tansaniassa

7.12.2016

Lähde näin adventtiajan alussa nojatuolimatkalle kanssani Afrikan maahan, jossa on vuodesta 1948 ollut Suomen Lähetysseuran työtä ja joka on Suomen valtion pitkäaikaisin kehitysyhteistyökumppani.

Vierailu Tansaniaan - Lähettipariskunnan luona

7.12.2016

Tervetuloa jatkamaan nojatuolimatkaa Tansaniaan. Viime helmikuussa olimme mieheni Matin kanssa kaksi viikkoa Tansaniassa. Matkan tarkoitus oli kyläily ystäväpariskunnan luona, jotka ovat Pohjois-Tansaniassa Arushassa ruotsalaisen lähetysjärjestön EFS:n työssä.

Rohkea äiti – Lapsi kasvattaa

4.12.2016

Niin se vuosi sitten vierähti ja saan nyt olla onnellinen 1-vuotiaan tytöntyllerön äiti. Puheet siitä, että vauvavuosi menee nopeasti, ovat osoittautuneet todeksi, sillä nopeasti se tosiaan meni. Vuoteen on mahtunut paljon uuden opettelua ja tuntemattomien asioiden edessä tuskastelua, lapsen kasvun ja kehityksen ihmettelyä sekä paljon ihastusta pienestä ihmeestä.