Minulle se syvimmillään on kaipuuta Jumalan yhteyteen. Yhteyteen, joka...

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Minä näen sinut - Valmisteluja

28.7.2013

Kesäaika on erilaisten perhejuhlien aikaa.  Olen saanut olla järjestämässä yhdessä sisarusteni kanssa sekä merkkipäivä- että rippijuhlaa. Juhlat olivat eriluonteisia, mutta valmisteluiden osalta niissä löytyi runsaasti yhteneväisyyksiä. Vaikka laadimme suunnitelmia hyvissä ajoin, juhlia edeltävät päivät muodostuivat kiireisiksi. Joitakin valmistelutehtävistä ei vain voinut tehdä aikaisemmin.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Fågelsång dagen lång

20.6.2013

Den ena fågelkonserten avlöser den andra. Det är sång dagen lång även om fågelsången är intensivast på morgnarna. Det låter bra fast det är lockrop eller varningsläten. Fågelkännare hör skillnaderna och nyanser sådär som vi mänskor uppfattar sång och musik.

Oväntad hjälp

17.6.2013

I maj var vi med Karleby svenska församlings barnkör i Europaparken i Rust och Rothenburg ob der Tauber i Tyskland. I den medeltida staden Rothenburg sjöng vi i Heilig Geist-Kirche.

101 pullaa

6.6.2013

Tekstiviesti on ilmoittanut pari päivää sitten, että tarvittaisiin päivystäjiä lentopallon mestaruussarjan loppuotteluun. Ottelupäivän koittaessa päivystyspuku päälle ja ajamaan kohti jäähallia, jossa pelit finaaleissa poikkeuksellisesti pelataan. On kysymys harrastuksesta, joka on jatkunut yli 33 vuotta.

Viestinnän vinkkeli - Painopisteitä puntaroimaan

22.5.2013

Kokkolan seurakuntayhtymän tavoitesuunnittelu on edennyt jännittävimpään vaiheeseen: sen välitulokset on julkistettu ja annettu seurakuntalaisten arvioitaviksi. Nyt on seurakuntalaisten vuoro ottaa koppi ja fundeerata ehdotettuja painopistealueita. Vastaavatko ne sitä, mitä sinä odotat kotiseurakunnaltasi? Mitä uusia ideoita sinulla olisi heittää kehiin yhteisen työmme kehittämiseksi?

Viestinnän vinkkeli - Yhtä juhlaa koko kesä

16.5.2013

Suomalaisessa kristillisyydessä on erityispiirre, jolle ei löydy vertaa: hengelliset kesäjuhlat. Onhan niitä toki muuallakin, mutta ei edes muissa Pohjoismaissa samassa mittakaavassa.

Bach som godnattsaga

29.4.2013

Jag sitter i nere i kyrkan medan min kollega Christian Ahlskog spelar oavbrutet Bach en hel timme! Det är två kvällar efter Tiikerits volleybollseger. Jag var inte på matchen men har läst artiklar där det fina spelet beskrivs. Jag skulle ha lust att beskriva det fina Bach-spelet på samma sätt med ord - men det är alltför krävande att sätta ord på musikupplevelser. Och samtidigt också begränsande.

Viestinnän vinkkeli - Maijan ja Marjan tarinat

11.4.2013

Kevättalven järisyttävin lukukokemukseni oli Maijan tarina. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana (toim. Johanna Hurtig ja Mari Leppänen). Päällimmäiseksi tunteeksi kirjasta jäi voimaton raivo.

Kommentoi | 4 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Påsk på jorden

8.4.2013

Ännu en av dessa otroligt vackra, soliga aprilmorgnar! Som aldrig tycks ta slut... det började redan i marsmånad!
Jag är på en av de sista skidturerna på isen mellan Harrbåda och Trullön. När man ser ut över landskapet så ser man hur folk kommer från strandkanterna och tar sig längre och längre ut. De man möter är alla smått lyriska över vårvädret!

Barn förstår

2.4.2013

Det är med blandade känslor jag kör till barnkörövningarna. Räcker jag till?
Jag har två olika grupper och sammanlagt 30 sångare.
Full närvaro är det största kravet!