Minulle se syvimmillään on kaipuuta Jumalan yhteyteen. Yhteyteen, joka...

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Sydämen projekti - Romania-projektin synty

16.5.2014

Rakkaus Romaniaan

Katsellessani nyt kuvia Romanian matkalta ja nähdessäni tuttuja hymyileviä kasvoja omillekin kasvoilleni nousee hymy. Samassa muistan romanialaisen ystäväni sedän yritykset kommunikoida romaniaksi kanssamme, kun ainoat osaamansa sanat englanniksi olivat "I love you, I love you!" Silläkin pärjättiin. Eikä hänen eikä kenenkään muunkaan olisi siellä edes tarvinnut osata sanoa noita sanoja meille ymmärrettävällä kielellä. Rakkaus meitä kohtaan paistoi jokaisesta hetkestä.

Psalmkväll

9.4.2014

Till söndagens psalmafton i Gamlakarleby stadskyrka har jag fått välja psalmer. Det blir några axplock psalm-minnen ur mitt snart 60- åriga liv. Eftersom tanken är att vi ska sjunga psalmer så blir det ganska begränsat det jag hinner berätta om de psalmer jag valt.

Minä näen sinut - En unohda

27.2.2014

Kokkolassa vietetystä valtakunnallisesta kehitysvammaisten kirkkopyhästä on kulunut viisi kuukautta.  Aika on tarjonnut mahdollisuuden tarkastella juhlan merkitystä. Sama ilo sekä yhdessä tekemisen ja yhteenkuuluvuuden tunne, mikä vallitsi juhlapäivänä, jatkuu. Usein tavatessa muistelemme syyskuiseen päivään.

Yhteisvastuu 2015: Hyvä elämä - hyvä kuolema

12.2.2014

Kaarlelan seurakuntakodille on kokoontunut runsas osanottajajoukko. Anders-sali on viimeistä tuolia myöten täynnä, lisätuoleja haetaan. Järjestäjillä on hyvä mieli, kun ihmiset noudattavat kutsua.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Yhteisvastuu 2014: Guatemala - monien puiden maa

4.2.2014

Väli-Amerikassa Atlantin ja Tyynenmeren välissä sijaitsee Guatemala. Maan nimi tarkoittaa monien puiden maata. Suomalaisessa sielunmaisemassa voin tuntea yhteyttä tuohon kaukaiseen kansaan, kun tiedän, että sielläkin eletään metsien keskellä.
Miksi olisin  kiinnostunut yhtäkkiä maasta, jossa en ole vieraillut?

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Mitä jälkeemme jää?

2.11.2013

Pysähdyn usein lehtiä lukiessani kuolinuutisten kohdalle. Jos vainajan syntymävuosi on sama kuin omani tai tunsin hänet ainakin nimeltä, kuolema säpsähdyttää ja järkyttää - se tulee paljon lähemmäksi kuin jonkun tuntemattoman poismeno.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Tankar bland orgelpipor, vällbräden och abstrakter

20.9.2013

Under den senaste veckorna, i drygt en månads tid har jag tillsammans med min kollega Christian och kantorerna Ritva, Tuula, Tuomo och Janne samt min man Bo-Göran och grannen Jens och ett flertal andra hjälpsamma mänskor fått vara med och ta fram två historiskt gamla orglar - dvs båda är från 1800-talet och hisnande dryga 130 år gamla.

Minä näen sinut - Katajaista

28.8.2013

Leiripäivän aikana eräässä ohjelmaosiossa mietimme vastausta kysymykseen "Mikä on lempipuusi?" Koivu, pihlaja, kuusi ja mänty saivat suosiota eniten.  Olin tuossa joukossa ainut, jonka lempipuu on kataja.  Aiheeseen johdatellut  työntekijä jatkoi:  "Olet sellainen kuin sielunpuusi", ja hän luki, mitä suosikkipuumme kertoo meistä.

Keskiaikapäivät 2015 - Syyskuun seitsemäntenä Kirkonmäellä tavataan

28.8.2013

Olen löytänyt uuden harrastuksen. En oikein tiedä, voinko tässä yhteydessä - siis tätä harrastusta kuvatessa - käyttää yksikkömuotoa. Minusta nimittäin tuntuu siltä, että tämä harrastus leviää koko elämään ja kaikkeen, mitä tekee.