Minulle se syvimmillään on kaipuuta Jumalan yhteyteen. Yhteyteen, joka...

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Ehtiikö jouluun kyllästyä?

14.1.2015

Seisoin keskiviikkona 7. tammikuuta bussipysäkillä odottaen koulubussia. Ulkona oli tuulinen ja kylmä keli, ja kasvoilleni satoi ilkeän tuntuista lunta. Pakkanen tunkeutui luihin ja ytimiin, mutta pienellä liikehdinnällä oli mahdollista lämmittää itseään. Bussi tuli, menin kouluun ja siitä lähti tavallinen arki.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Palvelevan Puhelimen päivystäjän ajatuksia joulun alla

19.12.2014

Valmistauduin radiohaastatteluun, joka koski Palvelevan puhelimen toimintaa etenkin joulun alla. Kertoilin Kokkolan seudun Palvelevan puhelimen syntyvaiheista 35 vuotta sitten. Tuleva vuodenvaihde on toimintamme syntymisen ajankohta. Tämä vuosi 2014 on ollut muutoinkin historiallinen, sillä Suomessa Palvelevan puhelimen toiminnan aloittamisesta tuli 1.10. kuluneeksi 50 vuotta.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Kalliimpi aina parempi?

12.12.2014

Näen ympärilläni paljon kirjoja, joitakin ihmisiä ja kuulen piippausta lainaustiskiltä. Puheensorina ja kääntyvien sivujen äänet täyttävät tyhjyyttä silloin tällöin.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Tiesitkö, mitä kaikkea kirkko tekee?

4.12.2014

Avioliittolakikeskustelu on koskettanut monia. Kirkosta erovyöryä on silti vaikea ymmärtää. Tilanne vaikuttaa "facebook-peliltä", jossa painetaan TYKKÄÄ / EI TYKKÄÄ -nappia tykkäämisten mukaan. Viime kädessä kärsivät ne, joita kirkko haluaa auttaa: kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat. Usko ei ole "vain uskomista", vaan ennen kaikkea välittämistä, teoilla rakastamista!
Kuulen kysymyksiä, miksi kirkko ei kerro, mitä hyvää se tekee. Tässä kerron jotain.

Festareita ja kiinalaisia naamareita

20.11.2014

Olin viime viikonloppuna Maata Näkyvissä -festareilla Turussa. Lähdin mukaan, koska pidän gospelmusiikista ja tapahtumaan sisältyi  musiikin lisäksi paljon muuta: workshoppeja, messuja, sanajumalanpalveluksia, kojuja... ja tietenkin myös opettavaisia ja ideoita antavia "pisteitä", kuten esimerkiksi teltta, jossa kerrottiin elämästä eri puolilla maailmaa. Mukana oli myös paljon kavereita ja tuttuja eri seurakunnista.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Rahkosessa joka keskiviikko - minä ainakin

6.11.2014

Jo keväällä minulla pyöri mielessä, että täällä Ullavan syrjäisessä päässä tarvitaan vapaa-ajan toimintaa varhaisnuorille ja että haluaisin olla mukana toteuttamassa sitä. Toimintaa löytyy jo jonkin verran, mutta eihän sitä voi periaatteessa liikaakaan olla. Ajattelin, että voisin olla kehittämässä jo varhaista seurakuntakasvatusta, koska mielestäni lasten on hyvä tietää mahdollisuuksistaan seurakunnassa ja opetella seurakunnan elämää kerhon kautta.

Facebookiin tuli sitten linkki, jonka takaa löytyi ilmoitus "Haetaan kerhonohjaajia Kaustisen ja Ullavan seurakuntaan". Ilmoitin yhteyshenkilölle, että haluan tähän tehtävään, ja sain tämän paikan.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Sydämen projekti - Varhaisnuorten yllätys

6.10.2014

Keväällä istuimme lastenohjaajien Katjan ja Eilan kanssa saman pöydän ääreen suunnittelemaan kesän varhaisnuortenleirejä. Mietimme, mitä aiheita leirit pitäisivät sisällään ja millaista työskentelyä, askartelua ja muuta sellaista järjestäisimme.

Viestinnän vinkkeli - Lauluaarteita ammennettaviksi

19.9.2014

Minkä hengellisen laulun sinä opit ensimmäisenä?
Minun lapsuudenkodissani laulettiin iltavirtenä ensimmäinen säkeistö Siionin virrestä Tuon tästä päivästä kiitoksen Sulle. Isä aloitti bassoäänellään mollivoittoisen virren, jossa syntinen ihminen on pienellä paikalla Jumalansa edessä, illasta iltaan anteeksiantamusta anoen.

Sydämen projekti - poikakoti

15.8.2014

Papin loistava idea

Auto kääntyy kaupungin vilkkailta kaduilta syrjäisemmälle sivutielle. Kuoppainen ja loskainen tie vie mäkeä ylös. Molemmin puolen katua on autoja parkissa, ja kuoppia väestellessä kuskin täytyy olla tarkkana, ettei pimeässä kolhi niitä. Tien varressa on vieri vieressä taloja, joiden valot ovat auton valojen lisäksi ainoat tällä tiellä. Kello on jo noin yhdeksän illalla, mutta silti olemme menossa kyläilemään. Koulukodille.

Viestinnän vinkkeli - Äidinkieli tulee kohti

3.7.2014

Mikään ei ole niin vanha kuin eilisen Hesari. Sanonta tuli mieleeni, kun olen heinäkuun hiljaisina päivinä selannut työpöydälle kertyneitä vanhoja sanomalehtiä, tosin lähinnä paikallisia. Silmien ohitse on vilahdellut kauppojen tarjouksia, työpaikkailmoituksia, mainoksia, urheiluselostuksia - kaikki vanhentuneita.