Minulle se syvimmillään on kaipuuta Jumalan yhteyteen. Yhteyteen, joka...

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Vapaaehtoisena - Kuunnellen

12.5.2015

Tämän kertaisen blogin aihe liittyy kuuntelemiseen ja kohtaamiseen. Ei ole kyse siis jostain tietystä vapaaehtoistoiminnan muodosta, vaan toinen toistemme kohtaamisesta arjessa. Juuri näissä tapaamisissa, lyhyissä tai pitemmissä, suunnitelluissa tai sattumanvaraisissa kohtaamisissa voi tapahtua paljon. Ne voivat antavat voimaa ja iloa tai pahimmassa tapauksessa uuvuttavat entisestään.

Vapaaehtoisena - Katulähetyksessä

14.4.2015

Kokkolan seurakuntayhtymän alueella on jo viiden vuoden ajan tehty päihde-, kriminaali- ja katulähetystyötä suurella sydämellä. Päihdeongelmat ovat moninaistuneet ja vankilakierteeseen voidaan joutua yhä aiemmin. Yksinäisyys on lisääntynyt ja syrjäytyminen voi tapahtua milloin vaan, jos elämä jostain syystä järkkyy eikä tukea ole tarjolla.

Vapaaehtoisena - Vapaaehtoistyön arkea ja juhlaa

14.4.2015

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta jääkäreiden lähdöstä Saksaan saamaan sotilaskoulutusta. He edustivat eri yhteiskuntaluokkia ja koulutustaustoja kansasta. Yhtä monta kuin oli lähtijöitä, oli vakaumusta, innostusta, haluja ja toiveita. Tärkeimpänä asiana oli Suomen vapauttaminen, yhteiskuntajärjestelmän ja uskonnon turvaaminen. Usko parempaan tulevaisuuteen, veljeyteen ja yhteiseen tehtävään innoitti heitä.

Pääsiäistä ja vähän muutakin

13.4.2015

Huomasin, että minun olisi täytynyt kirjoittaa blogikirjoitus jo maaliskuuksi - taasen kävi niin, että koulukiireet ja stressi yllättivät. Tämä johti siihen, että minun oli pakko lykätä blogikirjoituksen tekeminen pääsiäisloman ja sen jälkeisten päivien projektiksi.

Viestinnän vinkkeli - Katkeransuloista

5.3.2015

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla katkera?
Näin paastonaikana se(kin) sopinee itsetutkistelun aiheeksi?
Tulosta vaikka tämä kirjoitus ja ruksaa alla olevasta listasta sinuun sopivat kohdat.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Olisiko minusta tasaajaksi?

2.3.2015

Muistan lapsuudestani 1960-luvulta lähetystyöntekijän vierailut kotikyläni kansakoulussa. Saimme tutustua mustavalkoisten diakuvien kautta lähinnä Afrikassa tehtävään lähetystyöhön. Enpä olisi tuolloin aavistanut, että vielä joskus toimin seurakunnan lähetyssihteerin tehtävissä. Olen muun muassa mukana organisoimassa paikallista lähetystyön Tasauskeräystä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Inspiraatioita, hupia ja tulevaisuuden suunnitelmia

26.2.2015

Helmikuu on pian ohi, ja on aika siirtyä maaliskuun rientoihin. Edellisestä postauksesta on kulunut jo tovi, syynä tavallistakin tavallisempi kiire ja ajanpuute. Tammikuu oli minulla kiireinen, toimintaa riitti ja riitti, kuten joulukuussakin. Kerhokin pääsi alkamaan, ja olen päässyt keräämään ideoita kerhoon - ainakin keväälle ja ehkä siitäkin eteenpäin. Toiveenani on jatkaa kerhonpitäjänä vielä ensi syksynäkin.

Vapaaehtoisena - Kysynnän ja tarjonnan laki

13.2.2015

Maailma muuttuu ja me sen mukana, vaikkakin tässä iässä vastahakoisesti. Enpä olisi uskonut 10 vuotta sitten, miten paljon diakoniatyöhön tulee kuulumaan tietokonetyötä. Tässäkin istun nyt läppärillä kirjoittamassa blogia seurakuntayhtymän sivuille. Silloin kysyin, että mitä ne sellaiset sivut ovat, eihän sivuja ole kuin lehdissä ja kirjoissa.

Vapaaehtoisena - 20 vuotta Yhteisvastuukeräyksen asialla

3.2.2015

Havahduin syksyllä huomaamaan, että helmikuussa 2015 olen tehnyt diakoniatyötä 20 vuotta. Työhöni on aina kuulunut Yhteisvastuukeräyksen organisointi työnantajaseurakunnan alueella. Ensin 11 vuotta Lohtajan seurakunnassa. Nyt on kulunut tasan 9 vuotta siitä, kun aloitin työt Kokkolan suomalaisen seurakunnan johtavassa diakonian virassa. Koko tänä aikana Yhteisvastuukeräys on värittänyt alkuvuoden toimintaa ja tehtäviä työssäni.

Ehtiikö jouluun kyllästyä?

14.1.2015

Seisoin keskiviikkona 7. tammikuuta bussipysäkillä odottaen koulubussia. Ulkona oli tuulinen ja kylmä keli, ja kasvoilleni satoi ilkeän tuntuista lunta. Pakkanen tunkeutui luihin ja ytimiin, mutta pienellä liikehdinnällä oli mahdollista lämmittää itseään. Bussi tuli, menin kouluun ja siitä lähti tavallinen arki.