”Ehtoollinen on ollut minulle hieno kokemus saada synnit anteeksi.”

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Viimeisenä penkkiin

2.3.2018

Kirkon pihalla on vain parkkeerattuja autoja, ketään ei enää kulje kohti ovea. Kirkonkellot kutsuvat jo kun etenen puolijuoksua autolta sisään. Eteisessä hidastan ja vedän henkeä, sisältä kuuluu jo ensimmäinen virsi.

Ett år i församlingen

22.2.2018

Jag har nu arbetat ett år i församlingen. Året som gått har varit utmanande, spännande, intensivt, men framför allt givande. Jag har fått lära mig mycket nytt, både om mig själv, om församlingsarbete, om staden Karleby och framför allt om Gud!

Valoa pimeään

9.1.2018

Tammikuussa alkaa toivo valoisammasta ajasta orastaa. Pimeässä valon näkee parhaiten, joulunaika siitä meille joka vuosi lempeästi saarnaa.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Kun antaa, niin saa

5.12.2017

Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää vietetään tänä vuonna 5.12. On hyvä, että kalenterissa on nimettynä tällainen päivä. Kun asioille annetaan nimi, ne saavat huomiota ja herättävät keskustelua.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Min första sommar som diakon/ungdomsledare

15.9.2017

Jag har nu arbetat som både diakoniarbetare och ungdomsarbetsledare i sex månader, och under den här tiden har jag fått uppleva mycket. När jag tänker tillbaka på min tid som anställd är det speciellt sommaren som fastnar i mitt minne.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Turun terrori-isku järkytti meitä kaikkia

22.8.2017

Turun terrori-isku on koskettanut meitä kaikkia, ketä lievemmin, ketä voimakkaammin. On normaalia kokea voimakkaitakin tunteita ja epäluonnollisilta tuntuvia reaktioita sekä itse tapahtuman yhteydessä että sen jälkeen.

Kuorolaisen kynästä - Unelmien Halleluja

7.6.2017

Tiedätkö millaista on laulaa 8000 muun ihmisen kanssa Händelin Messias-oratorion Hallelujaa Senaatintorilla? Minä tiedän! Elämystä edelsi 75 minuutin ajanjakso, joka kokemuksena oli jotain ihan järjetöntä.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Välähdyksiä Turun Kirkkopäiviltä

31.5.2017

"Lähdimme Kokkolan kosteasta ja viileästä säästä helteiseen Turkuun, missä säät aivan hellivät meitä auringolla ja lämmöllä. Palella ja kastua ei tarvinnut."

Retki Kirkkopäiville ja Valtakunnallisille Lähetysjuhlille Turkuun

29.5.2017

Kokkolasta ja lähiseurakunnista tehtiin yhteinen bussiretki 19.-21.5. Turkuun Kirkkopäiville ja Valtakunnallisille Lähetysjuhlille. Juhlien yleisteemana oli Iloa, rakkautta, lempeä – ja Armoa! Päivät olivat osa Suomi 100 -juhlavuoden sekä reformaation merkkivuoden ohjelmaa.Tapahtumia järjestettiin Logomossa, kirkoissa ja toreilla.

Kuorolaisen kynästä - Mailmamparas kirkkokuoro

26.5.2017

Kuorossamme on jo pitkään ollut lentävänä lauseena, että olemme ”Mailmamparas kirkkokuoro” - nimenomaan käläviläisittäin äännettynä ja kirjoitettuna. Sanonta on saanut alkunsa, kun eräs entinen kirkkokuorolainen oli vanhainkodilla kuunnellut radion välityksellä jumalanpalvelusta kotikirkosta. Kuoro oli entisen kuorolaisen tarkkaan korvaan kuulostanut oikein hyvältä, ja hän oli tunteellisesti huokaissut ja todennut, että kyllä Käläviällä on mailmamparas kirkkokuoro.